Lars Harnes (45) ble landskjent som Bandidos-presidenten som hilste på statsministeren. Etter å ha sonet under de strengeste soningsforholdene ved Ila ble han onsdag kveld sluppet fri.

– Han har sittet i ni år på de strengeste soningsvilkårene og går nå rett ut i friheten uten vilkår. Hele forvaringssystemet er basert på en gradvis tilbakeføring til samfunnet. Det er det overhodet ikke lagt til rette for i Harnes sitt tilfelle, sier forsvareren til Harnes, advokat Øystein Storrvik.Advokaten mener Ila forvaringsanstalt har sviktet i Harnes sitt tilfelle.

– Det har vært en krig mellom Ila og Harnes fra dag en. Det har resultert i at han ikke har fått den oppfølgningen han har krav på, sier Storrvik, og legger til:

– Han sonet på avdeling J ved Ila forvaringsanstalt, uten rett til å lufte seg sammen med medfanger. I går spaserte han rett ut i friheten uten noen vilkår. I løpet av de ni årene han har sittet i forvaring har han bare hatt fire til fem permisjoner som har vart i fem timer, sier Storrvik.

Kilde: VGnett