I en hytte på Gjøvik døde en mann i 50-åra etter å ha blitt påført 33 knivstikk. Mannen som i fjor ble dømt til 13 års fengsel for å ha knivdrept sin egen bror er nå løslatt fra fengsling.

Mannen har anket drapsdommen, og ny sak er berammet i november. Eidsivating lagmannsrett mener det ikke er grunnlag for å holde ham varetektsfengslet fram til saken starter.

Det er tiltaltes forsvarer, advokat Øyvind Bratlien, som har begjært sin klient løslatt. Han hevder handlingen startet som en nødvergehandling, og at det må få sentral betydning ved vurdering av vilkåret. Det er betydelig rom for tvil som fort kan lede til et annet resultat i lagmannsretten, hevder Bratlien.

Forsvarer legger videre vekt på at saken nå er utsatt i sju måneder. Han hevder at dette er en betydelig overskridelse av fristreglene, noe han mener er alvorlig når en potensielt uskyldig mann sitter varetektsfengslet.

– Vi er fornøyd med kjennelsen, men det viktigste gjenstår, og det er hovedforhandlingen i november, sier Øyvind Bratlien.

Hvordan reagerer din klient på at han nå slippes fri?

– Han er fortsatt preget av saken og alvoret som henger over ham. Han er inneforstått med at det ikke er noen grunn til å ta noe på forskudd selv om han blir løslatt nå. Det viktige skjer i november.

Les resten av artikkelen på NRK.no