Neil er nettopp sluppet fri fra Oslo fengsel. – Jeg kan ikke takke forsvareren min nok, sier Neil om advokat Øyvind Bratlien. Statsadvokaten mener det er sterke holdepunkter for at Neil handlet i nødverge da han knivstakk direktøren, og har henlagt saken.

Amerikanske Neil (25) og hans kone Eryka (26) skulle avslutte sin Europa-ferie med to dager i Oslo. Det endte med at Neil nesten drepte en direktør som de bodde hos.

For snart ni måneder siden fant politiet Neil og kona Eryka liggende på bakken utenfor direktørens villa i Oslo. Ektefellene holdt rundt hverandre og begge var tilsølt av mye blod. Neil ble siktet for drapsforsøk etter at han hadde knivstukket direktøren åtte ganger, ett av stikkene var livstruende.

I dag ble Neil en fri mann etter snart ni måneder i varetekt.

– Det er fantastisk å trekke inn frisk luft og kjenne vinden blåse i ansiktet, sier Neil og smiler bredt.

Statsadvokaten henla saken etter bevisets stilling fordi det foreligger sterke holdepunkter for at Neil handlet i nødverge da han knivstakk direktøren med en lommekniv han hadde på seg.

– Jeg har ventet tålmodig på denne dagen, men det har vært mange tunge dager. Jeg fikk bare snakke med Eryka 20 minutter på telefon i uken, sier Neil.

Nyheten om henleggelsen fikk han av sin forsvarer, advokat Øyvind Bratlien, som reiste til fengselet for å gi ham beskjeden ansikt til ansikt.

– Jeg er så takknemlig for det Bratlien har gjort, sier Neil.

Les hele saken på VG.no